T-magasinet-liten.png

La firmabilen synes

Unngå tabbene, dette bør du tenke på når du skal dekorere bilen.

Skap et blikkfang. Arbeidsbilen din er mer enn ett kjøretøy som frakter deg dit du skal. Stadig flere velger halv- og heldekor på sine firmabiler. I mengden av kjøretøy, er det viktig å bli lagt merke til. Firmaet ditt vil fremstå mer profesjonelt og kvalitetsbevisst, dersom du investerer i bildekor. Dessuten har du med deg et flyttbart «reklameskilt» hvor enn du er. Langs veien, på parkeringsplassen eller rett utenfor jobben.

Folievalg

Du kan kombinere alt mulig. Det mest populære akkurat nå er matt og blank folie sammen.

– Det finnes veldig mange forskjellige typer folie som skaper kule effekter. Vi har blant annet strukturfolie som likner skinn og børstet stål. Når du velger en strukturfolie får du en interessant og uvanlig effekt. Bilen blir et blikkfang, forteller Linn Guldbrandsen.

Tandem Reklame bruker kún kvalitetsfolie, derfor leverer byrået med garanti. Dette er en sikkerhet for kunden. Her på huset dekoreres i snitt fire biler i uka, og etterspørselen er økende.

Ta vare på bilen

Med helfoliering ivaretar du lakken på bilen din med tanke på videresalg. Lakk slites av vær og vind, men under dekoren holder lakken seg godt dersom underlaget var bra da dekoren ble montert. Det samme gjelder folien, den påvirkes av ytre forhold. Du kan ta vare på folien lenger dersom du tar noen forholdsregler.

– Står bilen mye utendørs, vil været tære på folien på sikt. Sterk sol og fugleskitt er med å forkorte levetiden. En folie varer lenger dersom bilen står parkert i en garasje, men kostnadene med foliering, bør også settes opp mot reklameeffekten det er å ha bilen stående ute, sier Guldbrandsen

En folie må også behandles som en folie, derfor bør den også vaskes skånsomt.

– Vi anbefaler håndvask. Skånsom høytrykksspyling rett forfra går bra, men ikke spyl på skrått mot folien og unngå maskinvask, sier Mai Brit Stenseth.

Kule prosjekter

Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med folie på bilen. Mai Britt og Linn har til sammen 30 års erfaring med folie og foliering. Akkurat nå er det Bluesbilen som dekoreres på nytt. Dekoren fra året før er fjernet og ny folie settes på hvert år.

– Denne Toyota Priusen skal få Blues Brothers stil fra den kjente filmen. Det er alltid spennende med slike prosjekter, forteller de.

Linn og Mai Brit setter stor pris på å jobbe sammen med et godt team rundt seg. Det er en fordel å ha alt samlet i samme hus.

– Vi samarbeider tett med designerne og får ut gode løsninger som fungerer på bilen, og ikke bare ser bra ut på skjerm, sier Linn.

Dette bør du tenke på:

1: Tørr å skille deg ut fra mengden.

2: Kombiner forskjellige typer folie. Ikke vær redd for å bruke refleks, krom eller å blande matt og blank folie.

3: Spør fagfolk om råd og muligheter.

4: Bruk kvalitetsfolie. Tandem reklame gir 3 års garanti på printet folie og 5 års garanti på skåret folie.