T-magasinet-liten.png

Aldri så galt at det ikke er godt for noe

I annerledesåret 2020 har mange vært nødt til å tenke nytt – og noen ganger hender det faktisk at en kommer bedre ut på den andre siden. På Kilnes gård er det kanskje noe i ordtaket «aldri så galt at det ikke er godt for noe?» 
I mars når restriksjonene fulgte på løpende bånd gikk melkeautomaten som aldri før på Kilnes gård. Det var også travle dager på de mange gårdsutsalgene i distriktet, som solgte den gode Kilnes-melka på flasker. Men hva med retur av glassflaskene melka ble solgt i? De kunne jo utøve en potensiell smittefare – vi måtte, sammen med kunden, finne på noe nytt.

Foto: Fotograf Therese Lee

Jommen sa vi smør – melkeposen så dagens lys!
Emballasje er viktigere enn man tror – det er et viktig element i salgsprosessen. Samtidig som den skal være brukervennlig og også helst miljøvennlig, skal den ta godt vare på produktet på innsiden – slik at smak og holdbarhet ivaretas. Posen ble opprinnelig utviklet som en refill-løsning, slik at melkeflaskene kunne fylles opp hjemme. I prosessen skulle det vise seg at denne løsningen ikke var så aller verst, de egnet seg meget bra til melka, men også til andre produkter som f.eks vaffelrøre, fløte og syrna melk. Posene er lystette, så både smak og holdbarhet ivaretas bedre enn på glass. Vinn-vinn kan man jo si!

Foto: Fotograf Therese Lee

Melk på pose – ikke en nyhet
Tar man et kjapt google-søk, så viser det seg at TINE solgte melk på pose i over 10 år, på 70-tallet. Posen var ikke særlig brukervennlig, den ble i utgangspunktet laget for å kunne tilby billigere melk, men til mannen i gata ble det nok enklere med melk på kartong. Melkeposen anno 2020 er hakket hvassere, både i utseende og brukervennlighet. Posen er laget av papir, og kan derfor resirkuleres, i tillegg til den kjekke skrukorka som gjør den enkel å bruke.
Ta med deg en pose med ferske gårdsmelk-produkter neste gang du handler lokalt! …Og du? Når du har slukket tørsten, resirkulerer du den sammen med papir, så kan det jo hende den blir til noe annet!

Foto: Fotograf Therese Lee
Foto: Fotograf Therese Lee