Hva koster det å foliere bilen?

Å fastsette en nøyaktig pris for foliering av bil, uten å vite eksakt hvilken bilmodell du har er utfordrende, men vi kan gi deg et innblikk i omtrent hvor mye en kan forvente å måtte betale for f.eks helfoliering, chrome-delete og PPF beskyttelsesfilm. Prisene kan variere mellom ulike selskaper, og de påvirkes også av produktkvaliteten og foliemerket. Hos Wrapgarage prioriterer vi sertifiserte montører og bruker produkter fra anerkjente merker som 3M, Avery og Xpel.

Helfoliering av bil

Prisen for helfoliering varierer generelt mellom 20.000 og 45.000 kroner, men vanligvis vil prisen ligge rundt 30.000 kroner. Sammenlignet med en full lakkeringsjobb, som ofte kan koste mellom 60.000 og 80.000 kroner, betraktes helfoliering som et rimeligere alternativ til lakkering.

Det er også mulig å bare foliere deler av bilen noe som naturligvis vil være rimeligere. Her er noen estimerte priser hvor vi folierer av kun deler av bilen:

· Chrome-delete: 10.000 til 13.000,-
· Tak: 4000,- til 5000,-
· Dører: 5000,- til 7000,-
· Panser: 4000,- til 5000,-
· Støtfangere: 3000,- til 5000,-
· Speil, lister og mindre detaljer: 2000,- til 4000,-

PPF Lakkbeskyttelse
· Hel bil:  Fra kr. 50 000,-
· Slitasjesoner: fra kr. 3000,-
· Frontpakke: fra kr. 7500,-

Vi håper dette gir deg et bedre innblikk i prisnivået for våre tjenester. Kontakt oss gjerne for en prisvurdering basert på din spesifikke bilmodell.

 

Porche-02

Hva påvirker prisen?

Det er ulike faktorer som driver kostnadene når man skal foliere en bil. La oss se nærmere på hvilke faktorer som avgjør hvor mye helfoliering av bil koster.


Størrelse og form på kjøretøy:
Store biler krever naturligvis mer folie enn mindre biler. Biler med fire dører vil ha høyere kostnader sammenlignet med to-dørs biler. Komplekse vinkler og hjørner på noen biler kan øke arbeidstimene, som igjen vil påvirke prisen.

Ulike typer folie:
Det finnes mange typer folie på markedet og noen materialer koster mer enn andre, prisen henger som regel godt sammen med kvalitet. Noen folier er mer krevende og tar lengre tid å legge. På Wrapgarage er vi opptatt av holdbarhet, og produkter som varer. Derfor tilbyr vi kun kvalitetsfolie fra bransjeledende merker som 3M, Avery og Xpel, med 5 til 10 års produktgaranti avhengig av type folie.

Garantier og sertifiserte montører:
Wrapgarage legger vekt på seriøsitet og profesjonalitet.

Våre montører er kurset og sertifisert, og vi tilbyr unike garantier, for eksempel:

- 3-års garanti på helfoliering
- 3-års garanti på Xpel foliering
- 1-års garanti på chrome delete /detailing 

Eksisterende folie på bilen::
Det anbefales  at du først fjerner den eksisterende folien før du legger på en ny. Dersom den gamle folien har sittet på lenge, kan det være nokså krevende å få den av og det kan være lurt å få fagfolk til å gjøre denne jobben, men dette vil igjen kunne bidra til å øke totalbeløpet.

Rengjøring: Nøye rengjøring av bilen før foliering er avgjørende. Manglende rengjøring kan resultere i ekstra kostnader for tid brukt på ekstra rengjøring før selve folieringsprosessen kan starte.

 

Gjøre det selv

Wrap_garage-06

 

Mange er nysgjerrige på om det er mulig å utføre helfoliering på egen hånd. Selv om det teknisk sett er gjennomførbart, anbefales det sterkt å vurdere visse faktorer før du kaster deg ut i et slik prosjekt. Å overlate jobben til erfarne fagfolk kan være en klok beslutning, spesielt hvis du ikke har nødvendig utstyr, kompetanse og erfaring. Prisen på omtrent 25.000 kroner for profesjonell helfoliering reflekterer ikke bare materialkostnader, men også utfordringene og kompleksiteten ved arbeidet.

For et vellykket resultat bør du demontere detaljer som lykter, dørhåndtak, deksel og lignende før folien påføres. En feilfri påføring er avgjørende for et godt resultat; folien må jevnes ut, og det er viktig å unngå luftbobler, samt synlige skjøter. Dette kan være utfordrende å få til om du ikke har lang erfaring.

Spesielt hvis du eier en kostbar bil og ønsker et feilfritt resultat, anbefales det sterkt å la profesjonelle ta seg av denne oppgaven.

Ta kontakt

Send oss en forespørsel, så får du et uforpliktende pristilbud fra en av våre rådgivere

Daniel

Daniel Flaamo

Kenneth

Kenneth Raaen

Følg oss på sosiale medier